ZDK

Galijašević: Vlast u ZDK je socijalno najosjetljivija u BiH i vlast koja najmanje košta građane!

Predsjednik KO SDA ZDK, Miralem Galijašević, putem svog zvaničnog facebook profila izjavio je da je Vlada ZDK socijalno najosjetljivija vlast u BiH. Galijašević je u svom obraćanju javnosti naglasio i činjenicu da zastupnici u Skupštini ZDK, jedini u FBiH, nisu profesionalno zaposleni i ne primaju visoke plate kao u drugim kantonima. Oraćenje prenosimo u cjelosti:
” Vlast u ZDK je socijalno najosjetljivija u BiH i vlast koja najmanje košta građane.
Zastupnici u Supštini ZDK JEDINI U FEDERACIJI BIH nisu profesionalci i ne primaju plaće po 3, 4 ili 5. 000 KM kao u pojedinim kantonima. Ponavljam, jedini u Federaciji smo kanton gdje zastupnici nisu profesionalizirali mandate. I predsjedavajući Skupštine ZDK nema platu, nema reprezantaciju. Premijer ZDK vozi se u službenom automobilu starom 15 godina!
Ministri također voze stare automobile. Sve ovo su vidljive činjenice i sve ovo zapravo govori o socijalnoj osjetljivosti SDA Vlade ZDK koja je na ovaj način uštedjela milione maraka koji su direktno usmjereni građanima, našim porodiljama, ali i svim ostalim ranjivim kategorijama čija primanja nisu i neće nikada doći pod znak pitanja!
Naši prosvjetni radnici imaju najveće plate u BiH, a među najplaćenijim su i zdravstveni radnici, policija i svi oni čije plate se isplaćuju iz Budžeta ZDK koji nikad nije bio stabilniji. Naše škole su uređene i sigurne za boravak naših najmlađih…. Sve ovo smo uradili zahvaljujući poštenom i domaćinskom odnosu prema budžetu.” izjavio je Galijašević.