BiH

Da li je Kasumović dio Čovićevog Plana “B”: Zenički gradonačelnik protiv izbora Komšića u Predsjedništvo BiH!

Zenički gradonačelnik i kandidat stranke koja nosi njegovo ime na predstojećim izborima za Skupštinu ZDK, Fuad Kasumović, gostujući u programu N1 televizije iznio je, po ko zna koji put, niz neistinitih tvrdnji od kojih je najnovija da je bio ratni komandant. Gdje i kome je bio komandant, naravno, nije rekao. Izbjegavao je govoriti o ostalim kandidatima njegove privatne stranke jer, ruku na srce, nema se tu šta posebno reći. Oni o sebi kad progovore svima postane jasno ko su ti koji se predstavljaju kao promjena…. No, oni i nisu toliko bitni jer su tu uglavnom da popune brojeve i prikupljaju glasove svome ovozemaljskom šefu i malom broju onih koji ga slijepo slijede unazad 6 godina.

Međutim, gostovanje na N1 vlasnika stranke koja, iako je prisutna samo u Zenici i bližoj okolini, preambiciozno nosi naziv Bosanskohercegovačka inicijativa-Kasumović Fuad, ogolilo je neke od namjera Fuada Kasumovića. Na pitanje novinarke koga vidi u narednom sazivu Predsjedništva BiH kazao je da “NAŽALOST” u Predsjedništvo BiH ponovo ide Željko Komšić. Uzmemo li u obzir koliko je doprinosa dao u mandatu koji je na isteku, kao i to koliko je važno da Čović i Dodik nisu skupa u instituciji koja ima ogroman utjecaj na živote građana u BiH, više nego zabrinjavajuća je izjava Fuada Kasumovića da, kako sam ističe, je za njega žalost ako Željko Komšić bude ponovo izabran u Predsjedništvo BiH.

Na kraju podsjetimo da je ne tako davno lider HDZ-a BiH, Dragan Čović, upozorio da ako ne prođu izmjene Izbornog zakona po mjeri HDZ-a aktivirati i Plan “B”, a šta to predstavlja nije pojasnio. Da li je Kasumović dio tog plana sigurno će biti predmet interesovanja javnosti u narednim danima…

U nastavku prenosimo spornu izjavu Fuada Kasumovića :